Kao odgovor na pandemiju COVID-19 , uveli smo bezbednosni protokol, koji obezbeđuje uslove za udoban i bezbedan boravak i rad.

Izbor hotela – na šta obratiti pažnju?

Izbor hotela - na šta obratiti pažnju? - Hotel Amsterdam 1

Za odgovorom na pitanje: Izbor hotela – Na šta je potrebno obratiti pažnju i kako odabrati pravi hotel, uvek iznova tragamo kada planiramo neki put. Izbor i rezervacija adekvatnog hotela najvažniji su deo planiranja putovanja. To može, u značajnoj meri, imati uticaj na naše iskustvo odmora ili poslovnog putovanja. Sigurno je da za uloženi novac želimo da dobijemo odgovarajući kvalitet smeštaja, komfora, hotelskih sadržaja i usluga. Pre donošenja konačne odluke i rezervacije željenog hotela treba uzeti u obzir i razmotriti više parametara.

Izbor hotela prema vrsti putovanja

Izaberite hotel u kome ćete odsesti prema vrsti putovanja koje planirate. Različiti tipovi putovanja mogu zahtevati i različit tip hotelskog smeštaja. Službeni put, seminar ili konferencija, turistička poseta, city break, medeni mesec, porodični ili luksuzni odmor- svako od ovih putovanja nameće određene kriterijume koje izabrani hotel treba da zadovolji. U nekim slučajevima je presudna: dobra lokacija, postojanje sale za sastanke, mladenačkog ili nekog drugog luksuznog apartmana ili sobe, raspoloživost porodičnih soba, dodatnih sadržaja poput wellness centra, raspon cena i slično.

Kategorizacija hotela

Kategorizacija hotela ne bi trebala da bude presudan faktor, ali je svakako nešto na šta je potrebno obratiti pažnju pri izboru hotela. Standardi i načini kategorizacije hotela se mogu, od zemlje do zemlje, razlikovati, pa i to treba imati u vidu. Međutim, ta odstupanja ne bi smela da budu drastična. Shodno željama i finansijskim mogućnostima, odaberite hotel koji će najbolje odgovarati Vašim potrebama. Jasno je da hoteli sa većim brojem zvezdica pružaju komforniji smeštaj, veći izbor pratećih sadržaja i raznovrsniju uslugu. Sa najvećim brojem zvezdica kategorisani su luksuzni hoteli, koji jesu najskuplji, ali i pružaju prvoklasan smeštaj i vrhunsku uslugu.

Izbor hotela - na šta obratiti pažnju? - Hotel Amsterdam 2

Lokacija hotela

Lokacija hotela jedan je od najvažnijih parametara na koji treba obratiti pažnju. I opet, u zavisnosti od razloga putovanja, birajte hotel sa lokacijom koja najviše odgovara Vašim potrebama. Proverite da li se hotel nalazi u samom gradu ili je udaljen od centra. Da li je lako dostupan i dobro povezan linijama javnog prevoza sa ostalim delovima grada. Ukoliko ste u turističkoj poseti nekom gradu, bitno je da se u blizini Vašeg hotela nalaze najvažnije kulturno-istorijske znamenitosti i da se do njih lako i brzo dolazi, po mogućnosti, i pešice. Službeni boravak zahteva da lokacija hotela bude u blizini kompanija sa kojima imate poslovne kontakte ili ustanova u kojima ćete imati sastanke. Kada je pitanju klasičan odmor, blizina plaže ili skijališta utiče na izbor hotela. Neke osobe više vole okruženje netaknute prirode ili lokacije koje su izmeštene od gužve, buke i velikog broja ljudi, pa shodno tome biraju hotele na udaljenijim ili, čak, izolovanim lokacijama.

Smeštaj u hotelu

Komforan i kvalitetan smeštaj u hotelu je izuzetno važna stavka, bez obzira na broj zvezdica kojim je dati hotel kategorisan. Niko od nas ne želi da noć provede u neudobnom krevetu i boravi u prostoru sumnjive čistoće. Zato pažljivo gledajte dostupne fotografije, pročitajte opise i istražite utiske prethodnih gostiju. Pored higijene, koja je svima na prvom mestu, obratite pažnju i na tip smeštaja koji hotel nudi. Hoteli raspolažu velikim brojem razlićitih tipova soba i apartmana, koji se razlikuju po kvadraturi, opremljenosti i luksuznosti, kao i prema tome za koliki broj gostiju su namenjene. Birajte prema finansijskim mogućnostima i željama. Obratite pažnju i na to i da li je smeštaj opremljen francuskim ili zasebnim ležajevima, ukoliko u njemu nećete boraviti sami. Boravak sa voljenom osobom, prijateljima, porodicom ili kolegama, značiće i različit izbor smeštajne jedinice. Pored opremljenosti kvalitetnim i udobnim nameštajem, obratite pažnju da li na raspolaganju imate: klima uređaj, TV, telefon, sef, mini-bar, peškire, bade mantile, papuče, hotelsku kozmetiku i slično.

Hotelski sadržaji i usluge

Raspoloživi hotelski sadržaji i usluge koje hotel pruža su, takođe, stavke na koje je potrebno obratiti pažnju pri izboru hotela. Važno je znati da li u okviru hotela postoje barovi, restorani, Spa&Wellness centar, teretana, salon lepote, zabavni sadržaji, sale za sastanke, sportski tereni, igraonica za decu i slično. Da li je omogućen pristup osobama sa invaliditetom? Da li je hotel pet friendly?

Izbor hotela - na šta obratiti pažnju? - Hotel Amsterdam 3

Proverite koje su usluge dostupne, a potom i koje su besplatne, odnosno uračunate u cenu smeštaja, a koje se dodatno naplaćuju. Da li je Wi-Fi internet dostupan i u sobama ili samo u zajedničkim prostorijama hotela? Da li je besplatan? Da li je moguća sobna usluga, usluga buđenja, usluge pranja, peglanja ili hemijskog čišćenja? Ove su samo neke od stavki na koje treba obratiti pažnju.

Izbor hotela – Ocene i recenzije hotela

Ocene i recenzije hotela, njegovih sadržaja, ponude i kvaliteta usluga mogu biti od izuzetne važnosti i pomoći prilikom odabira hotela. Iskustva gostiju koji su već boravili u određenom hotelu, danas su lako dostupna na značajnom broju proverenih turističkih sajtova. To će Vam dati jasniji uvid u kvalitet ponude hotela. Nemojte svaku kritiku uzeti zdravo za gotovo, već se rukovodite onom ocenom sa kojom se većina gostiju saglasila.

Izbor hotela – Odnos cene i kvaliteta

Ukoliko ste ograničeni budžetom ili jednostavno ne želite da izdvojite više od određene sume novca, birajte najbolji hotel u raspoloživim finansijskim okvirima. Kako biste boravkom u odabranom hotelu bili zadovoljni, važno je da dobijete najbolji mogući odnos cene i kvaliteta.

Ostavite komentar!

Registration

Forgotten Password?